St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

El Dr. Armand Puig publica "El sacramento de la Eucaristía. De la Última Cena de Jesús a la liturgia cristiana antigua"

5 de juliol de 2021Notícies Compartir:

El Dr. Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià i Doctor en Ciències Bíbliques, ha publicat un llibre centrat en el sagrament de l'eucaristia. A "El sacramento de la Eucaristía. De la Última Cena de Jesús a la liturgia cristiana antigua", l'autor pretén presentar els contextos previs, els orígens i el desenvolupament del sagrament de l'eucaristia.

El tema de l'eucaristia durant els primers segles ha despertat un gran interès en el món de la investigació neotestamentària recent. El Dr. Puig explica: "Pel meu parer, cal que, des d'una metodologia sòlida, les preguntes es formulin no només en el sentit de la pluralitat de les tradicions sinó també en el sentit dels elements comuns que les aproximen -ja siguin pocs o molts, clars o menys clars." I afegeix: "La complexitat del tema exigeix ​​una «circulació» heurística en diversos sentits, que aten a les diverses tradicions, que difícilment es comporten com compartiments estancs, i que persegueixen la connexió existent entre aquestes tradicions i l'esdeveniment històric que hi ha en el seu origen: l'últim sopar de Jesús."

En un primer capítol es tracten dos plantejaments propis relatius als àpats rituals i al seu eventual relació amb el culte sacrificial: la concepció pròpia de l'món jueu i la concepció grecoromana o hel·lenística. En el capítol segon, l'atenció se centra sobre els orígens del sagrament de l'eucaristia, és a dir, el sentit que Jesús va voler donar al seu últim sopar celebrat amb els deixebles en el marc d'una vida que s'anava concloent i d'una mort que emergia de forma cada vegada més imminent. El tercer capítol es pregunta per la litúrgia eucarística durant el cristianisme primiriu, reflectida en els llibres de el Nou Testament, escrits sobretot al segle I, i en els documents escrits a començaments del segle II, sobretot el document anomenat la Didajé, el primer testimoni d'un ritual de celebració de l'eucaristia posterior als textos del Nou Testament.

El volum ha estat publicat per Ediciones Sígueme, a la col·lecció "Biblioteca de Estudios Bíblicos".