St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

El Dr. Ignasi X. Fuster Camp, nou vicedegà de la Facultat de Filosofia de Catalunya

12 d'abril de 2019Notícies Compartir:

El Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona i Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), ha nomenat el Dr. Ignasi X. Fuster Camp nou vicedegà de la Facultat de Filosofia de Catalunya, integrada en aquest Ateneu universitari conjuntament amb la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí, en substitució del Dr. Carles Llinàs que accedí al càrrec de degà de la Facultat el passat 27 de març.

El Dr. Ignasi X. Fuster, va néixer a Barcelona el 3 de desembre de 1970. Inicià els seus estudis de Teologia a la Universitat de Navarra, que va concloure a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va obtenir la Llicència eclesiàstica en Filosofia (1999) amb el treball «El concepto de mal en El concepto de la angustia de Sören Kierkegaaard». Llicenciat en Filosofia (1998) i Doctor en Filosofia (2003) per la Universitat Ramon Llull, actualment és professor extraordinari de la Facultat de Filosofia de Catalunya (AUSP) i professor associat de la URL, impartint les assignatures d’Antropologia Filosòfica i Qüestions aprofundides d’Antropologia Filosòfica.

És autor de diverses obres en l’àmbit de l’antropologia i la metafísica: Sufrimiento humano: verdad y sentido. Una aproximación filosófica según el espíritu tomasiano (2005); Persona y libertad. La posibilidad de una antropología metafísica (2010); Persona, naturaleza y cultura. Una antropología de la pasividad (2012); El comenzar y el destinarse de la persona humana. La cuestión de Dios después de Auschwitz (2013); El gran engaño. Una reflexión sobre el sentido de la historia (2015); Meditación sobre el hombre. Una propuesta de Synthesis antropológica (2018).