St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

El Dr. Joan Torra i Bitlloch, nomenat nou rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià

14 de maig de 2024Notícies Compartir:

El Dr. Joan Torra i Bitlloch ja és oficialment rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP). El seu nomenament, signat per l’arquebisbe de Barcelona i Gran Canceller de l’AUSP, Joan Josep Omella, és per al trienni 2023-2026.

 

“Havia rebut el nomenament de pro-rector el dia 6 de juliol passat amb l’encàrrec de garantir el dia a dia de la marxa de l’Ateneu i de preparar la constitució de la terna per al nomenament de rector en els pròxims mesos, sense deixar les tasques com a degà de la Facultat de Teologia, i he procurat fer-ho així. Comença ara un moment nou per a la vida de l’Ateneu, on caldrà constituir bé els equips i trobar la millor manera de funcionar, tenint present que tot això coincideix amb la marxa plena de les tres Facultats, Teologia, Filosofia i Història, Arqueologia i Arts cristianes, i de l’Institut de Litúrgia ad instar facultatis”. Aquestes són les primeres paraules del Dr. Torra ja com a rector, després d’aquests mesos com a pro-rector, un temps que s’ha definit com a “excepcional”, en espera del nomenament, que s’ha produït en data 10 de maig.

 

El Dr. Joan Torra, en una carta adreçada a la comunitat educativa de l’AUSP, ha manifestat: “Hem de poder fer aquest servei a favor de l'Església de casa nostra i de tota la nostra societat, amb la docència, amb la recerca, amb les publicacions, i amb aquelles missions que se'ns demanin a favor de la cultura cristiana. I vull treballar perquè siguem una comunitat universitària amb la màxima qualitat, on tots ens hi trobem bé. I que puguem estar també al servei de la formació necessària dels Seminaris dels Bisbats de casa nostra”.

 

Com a conseqüència del nomenament del Dr. Torra, que també era degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, el fins ara vicedegà, el Dr. Daniel Palau Valero, passa a ser degà en funcions.