Sta. Anastàsia surt 07:10 i es pon 20:32 surt 07:16 i es pon 22:24

Notícies

"El prevere del segle XXI", el darrer número de Quaderns de Pastoral

21 de novembre de 2022Notícies Compartir:

Quaderns de Pastoral és una revista editada per la Càtedra de Teologia Pastoral "Arquebisbe Josep Pont i Gol", pensada per liderar la reflexió teològica i pastoral a Catalunya, amb el desig d'obrir un espai obert que permeti suscitar les grans qüestions que com Església ens plantegen els reptes d'avui dia. Aquest darrer número està dedicat als preveres de segle XXI.

Daniel Palau, director de la Càtedra de Teologia Pastoral, en destaca "la necessitat de renovar en l'aprofundiment de la figura del prevere en aquest nou context històric tan convuls. I sobretot remarcar la seva important tasca espiritual en els llocs més devaluats socialment i econòmicament". Aquest número 250 és un compendi d'opinions de seixanta persones, tant eclesiàstiques com laiques, que exposen les seves reflexions sobre la importància d'aquesta qüestió. 

Es vol remarcar la importància de la comunitat, un tema molt rellevant, però que es troba en un moment de crisi, i també destacar la figura del prevere com a aglutinador d'aquesta. En paraules de Palau "No pensem una comunitat de fe com si aquesta fos uniforme, com un bloc massís sense porositats. Intuïm que tota comunitat, cridada a la unitat, contempla la diversitat, tal com succeí en el mateix grup apostòlic amb Jesús al capdavant. [...] Cal, doncs, trobar un punt d'equilibri. La figura del prevere, com aquell que ajuda a la missió del bisbe local, entén que està cridat a ser referent de la unitat."

 

En aquest número veurem la figura del prevere des de diferents enfocaments; com a pedagog, com a difusor de la paraula o com a pastor i la importància que té en totes elles. Veient com l'evolució del temps ha fet transformar també aquesta figura i en alguns casos, com explica Daniel Palau aquestes funcions s'han hagut de reenfocar i buscar noves maneres de dur-les a terme "en temps de bonança, molts preveres no anaven a buscar aquella ovella que s'havia perdut [...] avui són noranta-nou les ovelles que han desaparegut, i no sabem com anar-les a trobar."

 

Aquest número de Quaderns de Pastoral ens farà reflexionar sobre la figura del prevere i ens mostrarà diferents punts de vista. Estan dividits en tres grans blocs; sinodal, col·legial i personal, "Tres perspectives que ens endinsen en la reflexió, el debat, la contemplació i la pregària, per continuar entenent i rebent el do de la gràcia divina a través dels preveres" conclou Palau.

Podeu comprar el número 250 de Quaderns de Pastoral en aquest enllaç.