St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

La Dra. Cristina Godoy parla dels escenaris de la vida de Sant Jeroni a l'INSAF

9 de novembre de 2020Notícies Compartir:

La professora de la Facultat Antoni Gaudí (AUSP) Cristina Godoy ha dut a terme la lliçó inaugural de la inauguració del curs 2020/2021 de l'Institut Superior de Ciències Religioses 'Sant Fructuós' de Tarragona. La Dra. Cristina Godoy ha presentat la ponència inaugural "Els escenaris de la vida de Sant Jeroni: de Roma a Terra Santa", en què ha fet un repàs dels diferents llocs on va viure Sant Jeroni des del punt de vista arqueològic i monumental.

Així, Godoy posa èmfasi en les restes arqueològiques dels edificis de culte cristià contemporànies a la vida del sant començant a Estridó, el seu lloc de naixement, passant per Roma, Trèveris, Aquileia, Antioquia, el desert de Calcis, Constantinoble, el seu pelegrinatge per Terra Santa, Egipte, Alexandria per acabar a Betlem, on va morir. La Dra. Godoy ha explicat que no es conserva cap diari de viatge de Jeroni, sinó que només parla d'aquest peregrinatge a les seves cartes de manera marginal.

La inauguració de curs ha estat presidida per Mons. Joan Planellas, Arquebisbe de Tarragona, i també hi han assistit el nou director de l'INSAF, Dr. Andreu Muñoz, i el rector de l'Ateneu, Dr. Armand Puig. Pots recuperar la crònica de l'acte, aquí.

Pots recuperar el vídeo la ponència de la Prof. Cristina Godoy "Els escenaris de la vida de Sant Jeroni: de Roma a Terra Santa" i la inauguració de curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses 'Sant Fructuós' de Tarragona en el vídeo adjunt de l'Arquebisbat de Tarragona.