St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

L'Institut de Litúrgia ad instar Facultatis (ILF) rep el VII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica del CPL

14 de desembre de 2020Notícies Compartir:

L'Institut de Litúrgia ad instar Facultatis (ILF) de l'Ateneu Universitari Sant Pacià rep el VII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL).

La nova etapa de l'Institut de Litúrgia ad instar Facultatis comença amb un reconeixement del Centre de Pastoral Litúrgica, una institució que ha estat vinculada des del seu origen a l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona. El guardó és una bona manera de celebrar, per part del CPL, l'alegria per l'erecció d'aquest nou institut. En la seva nota de premsa, el CPL explica els motius de la concesisó d'aquest premi: "L'escaiença del VII Memorial en el curs 2020-2021, en el qual s'inicia la vida acadèmica de la nova institució, i les raons descrites −senzilla expressió d'una història comuna i de molt i intens treball conjunt entre les institucions esmentades−, ha mogut al CPL a concedir aquest Memorial a l'Institut de Litúrgia ad instar Facultatis de l'Ateneu Universitari Sant Pacià."

Per la seva banda, el Dr. Gabriel Seguí, president de l'Institut de Litúrgia ad instar Facultatis ha posat en relleu el paper dels fundadors comuns: "la concessió significa un reconeixement dels nostres fundadors, del Centre de Pastoral Litúrgica. Ens fa ser conscients de la nostra pròpia història i d'on venim, perquè l'Institut de Litúrgia neix del CPL. Per altra banda, també mostra la majoria d'edat de l'Institut de Litúrgia respecte de l'entitat fundadora, i això fa que ens animi i ens desafiï a establir unes relacions més fermes encara de col·laboració en allò que és el punt clau de les dues institucions: l'art de celebrar, segons el llibre litúrgic del Concili Vaticà II".

El president de l'ILF també ha valorat la importància del Memorial: "Aquest Memorial té per a mi dos sentits: en primer lloc, reconèixer l'esforç de persones i institucions, en relació a l'aplicació de la reforma litúrgica del Concili Vaticà II. Això és molt important en aquests temps en què es discuteix aquesta reforma. Crec que ajuda a establir una xarxa de persones i institucions en aquesta mateixa direcció. Per altra banda, no hi ha dubte que també significa una internacionalització del CPL, que ja és un fet, perquè a l'Estat espanyol i a Amèrica Llatina, per exemple, és el centre de referència principal en la pastoral litúrgica. I, finalment, em sembla que suposa una reflexió del CPL sobre la seva història mateixa, que ens remet a un del seus fundadors principals, que és el Dr. Pere Tena".

Mons. Pere Tena i Garriga, el llegat del qual el CPL recorda anualment amb la concessió del Memorial, va ser fundador i president del CPL, fundador i director de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i també degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

L'acte de proclamació serà el 10 de febrer de 2021, a la Quarta Hora dels dimecres de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, a les 12h, a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

En les edicions anteriors, el Memorial es concedí a l'Abadia de Montserrat (2015), al bisbe Julián López i al pare Joan Maria Canals (2016), a l'arquebisbe de Puebla de los Ángeles (Méxic), Mons. Víctor Sánchez (2017), a la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina (2018), a l'arquebisbe Piero Marini (2019) i al P. Juan Javier Flores, osb (2020).