St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

L'Institut de Litúrgia 'ad instar facultatis' presenta un grau nou en Litúrgia

9 de setembre de 2022Notícies Compartir:

L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis (ILF) fa créixer la seva oferta formativa i presenta un grau (baccalaureatus) en Litúrgia. Aquest grau suposa una gran novetat en els estudis litúrgics internacionals, ja que fins ara només es podien cursar aquests estudis al Pontificio Istituto Liturgico Sant'Anselmo, a Roma. El nou baccalaureatus permet posar les bases de l’estudi científic de la Litúrgia, atenent a les seves tres dimensions fonamentals: bíblica, teològica i sacramental.

El Dr. Gabriel Seguí, president de l'Institut de Litúrgia ad instar facultatis de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, qualifica aquest grau com "una gran notícia per a l'ensenyament i estudi de la Litúrgia, ja que ampliarà l'abast i l'accés a la formació en litúrgia tal com demana el Papa Francesc a la carta apostòlica Desiderio desideravi."

El president de la ILF explica també que el baccalaureatus va adreçat "sobretot a laics interessats en tenir una formació sòlida en litúrgia a nivell universitari, però també per als laics interessats en la litúrgia en general", i afegeix: "també està obert a preveres i diaques que es vulguin reciclar en litúrgia, encara que en el seu moment ja haguessin cursat els seus estudis institucionals". "És amb aquesta voluntat que s'ofereixen diversos tipus de matrícula, ja sigui completa amb avaluació, per cursar assignatures puntuals, o com a oient", conclou el Dr. Gabriel Seguí. 

 

Com serà el grau nou?

El baccalauretus en Litúrgia es durà a terme a l'Ateneu Universitari Sant Pacià de dilluns a dijous a la tarda, a partir del mes d'octubre, amb un total de 180 ECTS distrubuïts en tres anys. El primer any està centrat en l'estudi de la Bíblia i l'hermenèutica litúrgica, i té com a objectiu iniciar l'alumne en el procés de recerca científica, a partir de l'hermenèutica bíblica i litúrgica dels textos resats i proclamats dins de la celebració. El segon, que s'impartirà el curs 2023-24, estarà centrat en la filosofia, la teologia i l'antropologia litúrgiques. I el tercer, en la teologia litúrgica, l'espiritualitat i la celebració.

L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis continua creixent i inaugura així els estudis de primer cicle, que s'afegeixen als estudis de màster/licenciatus i de doctorat. L'ILF va ser erigit el juny del 2020 i és hereu de l'Institut de Litúrgia de Barcelona (FTC), que alhora va recollir la tradició en estudis litúrgics a la ciutat de Barcelona iniciada a principis del s. XX.

Consulta'n tota la informació.