St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Notícies

L’octubre és mes d’inauguracions oficials de curs

3 d'octubre de 2022Esdeveniments Compartir:

El curs 2022/2023 quedarà oficialment inaugurant tots els de centres de l’Ateneu Universitari Sant Pacià aquest mes d’octubre. Els actes oficials començaran aquest dimarts 4 d’octubre al matí amb la inauguració oficial del curs a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, que començarà amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel Cardenal Joan Josep Omella, i continuarà amb l’acte acadèmic. Aquesta segona part de l’acte, que es podrà seguir en directe al canal de Youtube de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, comptarà amb la lliçó inaugural del Prof. Ricardo Mejía, de la Facultat de Filosofia de Catalunya (AUSP), que presentarà "Límits i abastaments de la intel·ligència artificial en el diàleg filosòfic i teològic contemporani".

Els instituts superiors de ciències religioses vinculats a la Facultat de Teologia de Catalunya també duran a terme la gran part de les inauguracions oficials aquest octubre. N’hi ha un, però, que ja l’ha duta a terme: l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. En aquest cas, es va celebrar el passat 27 de setembre també amb dues parts: la celebració de l’Eucaristia, presidida pel Dr. Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (AUSP), i l’acte acadèmic amb la lliçó inaugural d'Arturo Fernández Jaria, amb el títol “L’ésser humà davant de la Raó Infinita i l’Amor Creador”.

El dimarts 5 d’octubre serà el torn dels centres de Mallorca i Vic. A Mallorca, l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR) i el Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (CETEM) inauguren el curs acadèmica la Seu de Mallorca amb la celebració de l’Eucaristia i la lliçó inaugural a càrrec del Llic. Mn. Joan Bauzà Bauzà: “El repte contemporani de la bellesa. Enunciar la transcendència en el tanatori del simbolisme”.

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) també començarà amb la celebració de l’Eucaristia a l’església del Seminari Vic, en aquest cas presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova i Casanova. Seguidament, es durà a terme la conferència inaugural a càrrec del rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), Josep Eladi-Baños i Díez: “Vuit-cents anys d’universitats a Europa: el cas de Catalunya”.

Ja la setmana vinent, el dia 13 d’octubre, serà el torn de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL). La lliçó inaugural es titularà "L'aire fresc de la humilitat a la història" i serà duta a terme al Rectorat de la UdL pel Dr. Joan J. Busqueta. Aquesta conferència s'emmarca dins el cicle "La Humilitat".

En darrer lloc, durant la tercera setmana d’octubre les inauguracions seran a Barcelona i Tarragona. L’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) inaugurarà oficialment el curs 22/23 el 18 d’octubre. A la sala d'actes del Seminari Conciliar de Barcelona es llegirà la lliçó inaugural, que serà a càrrec del bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, amb el títol següent: “Humanisme i transcendència. Homenatge al Dr. Eusebi Colomer (1923-1997), un pensador en diàleg.”

Per últim, l'Institut Superior de Ciències Religioses "Sant Fructuós" de Tarragona (INSAF) durà a terme la seva inauguració el dia 20 d'octubre a la tarda, al Centre Tarraconense El Seminari. La lliçó inaugural serà a càrrec del Dr. Josep M. Gavaldà, professor de l'INSAF, i porta per títol: "El matrimoni. Realitat humana d'amor i testimoniatge de la fe."

Podeu trobar més detalls de tots aquests actes a l’Agenda de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i als webs de cada institució.