St. Manuel surt 06:17 i es pon 21:27 surt 12:19 i es pon 00:26

Agenda

La Basílica de Sant Cugat del Rec de Barcelona versus la Basílica de Sant Cugat del Vallès

11 i 12 de maig de 2023

La VIII Jornada versa sobre dues basíliques -la basílica de Sant Cugat del Rec i la basílica de Sant Cugat del Vallès- que s’han relacionat tradicionalment amb el martiri de sant Cugat.

La primera estava ubicada al carrer Carders, l’antiga Via Augusta que sortia de la ciutat romana. La basílica va tenir una escassa fortuna, tot i que refeta al segle XVII pel seu mal estat, va ser cremada durant la Setmana Tràgica i enderrocada al 1936. La parròquia, traslladada l’any 1944 al carrer Princesa 21, va desaparèixer definitivament el 2001.

La segona, datada al segle VI, encara que arrasada, es conserva al claustre de l’actual Monestir de Sant Cugat del Vallès i segurament va pertànyer a un primitiu cenobi, precedent del monestir medieval.

Inscriu-te i participa d'aquesta jornada que pretén recuperar i posar en valor la història i el patrimoni d’aquestes dues basíliques per mitjà de les fonts arqueològiques i documentals, emmarcant-les al territori, la topografia i als fets històrics que les van veure créixer i desaparèixer.

 

Dia: 11 i 12 de maig de 2023

Lloc: Aula Magna

Més informació i inscripcions